Recensies

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Houtblaasatelier De Nooteboom
Average rating:  
 26 reviews
 by Peter
Saxofoonrevisie dik in orde!

Bedankt Sylvia, voor de uitstekende revisie van mijn tenorsaxofoon. Ik ben zeer tevreden over de revisie en het lage register is weer makkelijk bespeelbaar. Ook de tijd waarin je de sax hebt gereviseerd was korter dan wat ik had verwacht dus dat is ook een meevaller.
Misschien kom ik binnenkort nog een keer maar dan met mijn (krakkemikkige) c-melody-saxofoon. Kijken of die ook weer tot leven kan worden gebracht?
Veel succes met jouw Houtblaasatelier!

 by Steven Vollenga
Vakmanschap is meesterschap

"Vakmanschap is Meesterschap" was jarenlang en jaren geleden de slogan van Grolsch. Fotografie door Paul Huf. Je zag dan een handwerksman op een mooie foto tussen zijn werk en werkstukken. Het ging uiteraard om Grolsch bier, maar de plaatjes zijn legendarisch. Sylvia kan er zo tussen. Mijn Muramatsufluit (40 jaar oud inmiddels) was nog niet zo lang geleden van nieuwe polsters voorzien (ik noem de naam niet) en had niet meer de ooit zo mooie resonantie. Ook nog slecht sluitend. Na een echte revisie door Sylvia was hij weer de oude. Nog een keer terug voor een gebruikelijke laatste afstelling na inspelen en het is weer een fijn ding om op te spelen. Het geld meer dan waard!

 by Cees Jochemsen
Had ik eerder moeten doen

Na het onderhoud + reparaties had mijn altsax een veel beter geluid: warm, vol en robuust. Gewoon een andere (en veel betere) sax. Heerlijk.
Sylvia bedankt!!

 by Peter van Ineveld
Vakwerk

Behalve vriendelijk is Sylvia precies en deskundig. Geen haastwerk maar degelijk onderhoud wordt er gepleegd door haar tegen een nette prijs. Als ik bij andere reparatie ateliers nog weleens naar buiten ging met een gevoel van ‘tja, het zal wel nodig geweest zijn’ vertrouw ik haar volkomen en volg haar advies.
Ik ben nu totaal drie keer bij haar geweest met tenor en sopraan tot volle tevredenheid. De communicatie i.v.m. afspraak en ophalen gebeurt ook vlot.

 by Tony Oudijk

Ruim twintig jaar ligt de koffer met de Yamaha alt-sax van mijn dochter op zolder.
Vroeger heb ik zelf clarinet gespeeld en nu zou ik wel op die sax willen spelen. Er komt echter geen fatsoenlijke noot uit. Ligt dit aan mij of aan het instrument?
Op advies van mijn tenor-sax blazende schoonzus komt de sax bij Sylvia terecht.
Na onderzoek vertelt ze mij dat het voor haar geen probleem is hem weer bespeelbaar te maken. Ze adviseert een onderhoudsbeurt waarbij o.a. versleten kurk, vilt en een paar polsters worden vervangen, het mechaniek wordt afgesteld en lekkage’s verholpen.
Na een week krijg ik hem perfect werkend terug, en dat alles voor een bijzonder acceptabel bedrag.
Ik blaas er nu iedere dag met veel plzier op.
Sylvia bedankt.

 by Bram
Oud instrument weer top

Mijn Martin sopraansax uit 1926 weer helemaal in topconditie door Sylvia. Geen makkelijke saxen maakten ze toen. Sylvia gaat net zo lang door tot het perfect is.
Hulde!

 by Hugo Harmsen
UM DM BMIE

Mijn tenor, een geliefde selmer mk7 was kreupel. Sloot niet meer, had ooit schade gehad, kortom, ik dacht dst mijn techniek op zijn retour was. De intake bij Sylvia, alle tijd, een goede analyse, een revisie werd aangeraden. Terecht, zo bleek. De verhouding in actie tussen links en rechts compleet hersteld, nieuwe polsters, een schoon en uitgedeukt instrument, kortom, ik voel me gerevalideerd. Vakwerk.

 by M.P.

Laatst mijn tenorsax voor een servicebeurt bij Sylvia gebracht en wederom speelde hij daarna weer heerlijk. Goed schoongemaakt en gesteld, lekkende polsters en versleten krukjes, vervangen.

 by Chris Speksnijder
Revisie tenorsaxofoon Selmer SA 80, 1983

Het resultaat van het werk van Sylvia is zoals verwacht. De saxofoon is weer oogstrelend, strak en soepel kleppenwerk, en weer goed stemmend zoals ooit bedoeld door Selmer. Na 33 jaar was een revisie noodzakelijk. De sax is weer beter te bespelen, vooral de intonatie gaat nu zoooveel makkelijker. Sylvia verstaat haar vak !

 by Sara
Geweldig snelle service!

Nadat mn vader mn sax vandaag weg had gebracht kon ik er diezelfde avond nog op spelen. Na er 1,5 jaar niet opgespeeld te hebben klinkt hij weer als van ouds en heb ik ontzettend veel zin om het spelen weer op te pakken. Bedankt!

 by Patrick

Ik speel al tientallen jaren saxofoon en heb voor onderhoud en reparatie ervaring met heel wat ateliers. Ik kan echt stellen dat ik mijn alt-sax nog nooit zo goed en prettig spelend heb terug gekregen als bij Sylvia.

 by Hugo Harmsen
UM DM BMIE

Mijn tenor, een geliefde selmer mk7 was kreupel. Sloot niet meer, had ooit schade gehad, kortom, ik dacht dst mijn techniek op zijn retour was. De intake bij Sylvia, alle tijd, een goede analyse, een revisie werd aangeraden. Terecht, zo bleek. De verhouding in actie tussen links en rechts compleet hersteld, nieuwe polsters, een schoon en uitgedeukt instrument, kortom, ik voel me gerevalideerd. Vakwerk.

 by Bert Steehouwer

Snel, goed, deskundig, effectief en nette prijzen. Voor onderhoud en advies weet ik bij wie ik moet zijn. Veel vetrouwen in haar deskundigheid. Ook vanwege haar drive om steeds te blijven leren en verbeteren!

 by Paula de Groot

Zeer tevreden over de reparatie van mijn dwarsfluit. Een duidelijke factuur en een overzichtelijke site. Snelle services en zeer klantvriendelijk!!

 by Robert van Griethuijsen - de Jong
passend advies en deskundige reparatie

Snel afspraak kunnen maken voor advies over mijn lang niet bespeelde saxofoon met wat kleine lekjes en problemen tijdens het spelen. Op vriendelijk wijze advies op maat gekregen cq kleine onderhoudsbeurt met kleine reparaties.

Saxofoon is keurig weer op orde gemaakt: kleppen sluiten goed, geen rare piepen meer omdat oa octaafklep niet goed sloot en sax speelt weer soepel. Duidelijke factuur met wat er gedaan is. Kortom: top!

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»